В Космоса има милиони звезди. Част от тях носят имената на хора и човешки творения, оставили дълбока следа в съвременната история на нациите. Със своя звезда се гордеят културни, спортни, научни и трудови дейности, проспериращи области и личности, постигнали национално признание, качество и организация на световно равнище.
По света: „Бънк ъф Америка”, Елвис Пресли, Доли Партън, Том Джоунс, Майкъл Джексън, София Лорен, Доналд Тръмп и др.
В България: Христо Стоичков (1997), Стефка Съботинова (1998), Петър Стойчев – плувен маратон (1999), „Два Свята” – Нешка Робева (2001), Боян Радев – борба (2003), Емил Димитров – певец (2004), Албена и Максим Ставийски и др.
По изключение „Звездна награда” е била връчена на един български дипломат и двама безпределно влюбени, които пожелаха да останат в анонимност.
По време на официалната церемония вчера по повод Петровден и Празника на Етрополе с такава награда беше удостоен и кметът на Етрополска община инж. Богомил Георгиев. Връчи му я Тодор Трайчев. 
Наградата се съпровожда с Грамота с позлатен печат, две космически карти, поздравително писмо от г-жа Елейн Стейпл (директор ISR), книга с допълнителна информация и космически параметри.
Параметрите на космическото тяло с ново име се подбират с цел да са разположени над територията на съответната страна за по-голяма емоционална стойност и възможност то да бъде наблюдавано с телескоп.
Заедно с телескопичните координати, новото наименование има запазени вечни авторски права. То се регистрира в Берн (Швейцария) и Астрономическия Компендиум „Вашето място в Космоса” (Том IV) на “International Star Registry” (САЩ).