Софийски градски съд наложи мярка за неотклонение „задържане под стража” на Адриан Ангелов, задържан за убийството на Николай Йорданов.

Прокуратурата поиска най-тежката мярка, на база на ДНК експертиза, която показва, че намерените човешки останки съдържат същия ДНК материал, като този на Николай Йорданов. Съдът намира, че събраните по делото доказателства, макар и косвени, могат да дадат отговор на въпроса дали Адриан Ангелов е извършител на престъплението.

Според свидетелските показания и събраните доказателства, за последно Николай Йорданов на 14. 06. 2012 г. е разговарял по телефона с негов приятел и се е уговарял с него да играят футбол, но така и не се появил. След това телефонът му бил изключен. Николай Йорданов е бил дистрибутор на хранителни продукти и последно е трябвало да зареди обект в кв. „Овча купел”, където живее и обвиняемият Адриан Ангелов.

На 18.06 в землището на гр. Мизия, по поречието на р. Огоста са намерени обгорени човешки останки. След това са направени още два огледа – на 26.06, пак по поречието на р.Огоста и на 29.06 в бившия завод за хартия в гр. Мизия. При огледите са намерени два горни човешки крайника, едно стъпало и един череп. Също така в дома на Адриан Ангелов са намерени ДНК материали, които съвпадат с ДНК материалите от намерените останки. На 22.06 обвиняемият е закарал колата си на автомивка и е поискал багажникът да бъде измит, заради миризмата на развалено месо, която се носела от него. Миризмата, той обяснил с това, че е прекарвал месо преди време.

Съдът намери представените доказателства за достатъчно обективни и на база на това, че са налице опасност от укриване и опасност от извършване на ново престъпление, наложи Адриан Ангелов да бъде задържан под стража. Делото за обжалване е насрочено за 10 юли от 10:00 часа.