Тийнейджър е осъден за сексуално насилие над 10-годишно дете, настанено в сиропиталище. 16-годишният А.Б. е принуждавал малкия М.С. да прави секс с него поне два пъти, а в други случаи детето е тормозено да търпи ласките му, съобщава "Стандарт".

Педофилските набези са станали преди година в защитено жилище в Разград, където са настанени около 30 деца.

Инцидентът, пазен в тайна от институциите, излезе наяве, след като съдът оповести осъдителната присъда над непълнолетния педофил. А.Б. е наказан с 8 месеца лишаване от свобода условно, след като е признал вината си.

Тийнейджърът бил настанен в социалния дом преди 10 години. Той бил известен сред другите питомци като агресивен и те му се подчинявали. Насилваното дете било с лека умствена изостаналост, но уплашено от случващото се с него, намерило смелост да сподели страховете си със социалните работници. Насилникът е изведен от защитеното жилище веднага след разкритията.

Той е върнат при майка му в Търговище, обясниха от отдела за закрила на детето в Разград. Пострадалото момче също е преместено в друг социален дом, за да преодолее по-лесно травмата от преживения в разградското сиропиталище стрес, обясниха от социалните служби в града.