Основната мания в една връзка е сексът, показва ново проучване на 1000 мъже и жени на възраст между 18 и 64 години.

Онлайн проучване показва, че главният критерии дали една връзка е успешна или не е сексът, предаде БГНЕС. 50% от жените, участвали в проучването, споделят, че ще се радват на повече секс във връзката им. Освен това се е увеличил драстично броят на дамите, които се забавляват с еротични играчки.

Представителките на нежния пол обясняват още, че най-големият афродизиак е романтичната среща. Междувременно повече от половината от анкетираните мъже се възбуждат от порно филми, SMS-и и обаждания.

Резултатите показват още, че 44 на сто от жените се вълнуват, когато се обяснят на партньора си в любов. Само 25% се трогват от разгорещени фрази под завивките. 35% от анкетираните се оплакват, че имат нужда от повече време за секс, а 20 на сто казват, че от бурни страсти дори не им остава време да се наспят. По-малко са тези, на които не им остава време за работа или спорт.

Продължителността на секса е средно 42 минути, сочат още данните от анкетата. 65% от жените са доволни от това, докато мнозинството от кавалерите желаят още интимни ласки. Почти половината от анкетираните жени (42%) признават, че нямат притеснения да говорят за секс по телефона и това им се струва много вълнуващо.