Анкета на сайт за извънбрачни връзки показа, че мъжете предпочитат да изневерят с жена с по-ниско социално положение, но жените не винаги търсят мъж с по-висок статут.


83,1 процента от мъжете от средната класа искат да изневерят с жена от работническата класа, 51,8 процента от аристократите търсят жена от средната класа, а 42,4 процента от аристократите - работничка, съобщава btv.


"Въпреки променящата се социоикономическа среда, мъжете още искат да са Алфа партньор във връзката - каза основателят на сайта Ноел Байдърман. - Мъжете искат някой да им се възхищава, някой, на когото да направят впечатление, защото повечето не са самоуверени."


При слабия пол е различно. Жените от работническата класа още търсят своя мистър Дарси - богат аристократ. Това признават 67 процента от тях.


"За жените, които имат финансови проблеми, един флирт с аристократ може да донесе блясък и бягство, откъсване от ежедневието, а може би и някаква сигурност" - коментира Байдърман.


За разлика от тях само 40,7 процента от жените от средната класа искат афера с аристократ, докато 53,6 изрично посочват, че предпочитат партньорът де е от тяхната черга.


"Жените от средната класа обикновено са финансово независими и по-добре образовани. Техните нужди са различни. Те искат интимност и споделени преживявания с равен, а не някой да ги завладее като в романите на Джейн Остин", казва Байдърман.