След като по-рано през седмицата изтекоха първите снимки на обновената Mazda MX-5, днес японците направиха официално представяне на модела.

Спортното купе се е сдобило с по-агресивна предница, нов изглед на фаровете, по-голяма предна решетка, нов дизайн на фаровете за мъгла, нов спойлер и нови 17 инчови джанти. Интериорът пък се е сдобил с нови комбинации от кожа и Алкантара. Друга новост е повдигащият се капак, който изскача при удар с пешеходец за да смекчи удара максимално.

Колкото до механичните подобрения, те са съсредоточени върху една единствена цел - подобряване на управлението. Педалите на газта и спирачката са получили рекалибровка, като сега реакцията на газта е доста по-остра и рязка, докато разпределението на спирачното усилие е още по-балансирано. За съжаление, подобрение в мощността няма.

Това е последното освежаване на това моделно поколение, преди дебюта на следващата генерация. Очаква се новият модел да се появи на пазара през 2015 година и да бъде съвместна разработка с Alfa Romeo.