Общинският автомобил на Каварна, прочул се с това, че в него са оставили автографите си много рок величия, ще бъде продаден на търг, реши Общинският съвет. По всичко личи, че новото ръководство на общината се разграничава изцяло от рок наследството, което й остави екскметът Цонко Цонев, станал известен като Кметъла. 


Общинското "Пежо" е събрало автографите на много легендарни музиканти, спортисти и актьори, пише в-к "Труд". Пръв през 2008 г., вдясно от волана, се подписва Алис Купър. Там са подписите на Глен Хюз, на Джеймс Котък - барабанист на "Скорпиънс", Таря Турунен, Саймън Райт - барабанистът на Дио, Джо Лин Търнър - бившия вокал на "Рейнбоу", Джоуи Димайо - басистът на "Меноуър". На задната лява врата собственоръчно са се подписали легендарните "Дийп Пърпъл". Колата съхранява и подписа на Том Беринджър.


Българското присъствие е на Наско Пенев, Любо Нейков, Краси Радков и Тончо Токмакчиев.


Колата пази автограф на румънската олимпийска шампионка Габриела Сабо, на Сергей Бубка, Анатолий Карпов, на световната голф легенда Гари Плейър. Последният подпис е на един от най-популярните индийски актьори Шарук Кхан.


Самият автомобил е на повече от 10 години - кметът Цонко Цонев нямаше страст към скъпи коли. Веднага след като новата кметица Нина Ставрева дойде на власт, тя вкара "Пежо"-то в общинския гараж.


Предложението на кмета е колата да се продаде в условията на публичен търг с явно наддаване, което да започне от 30 138 лева с ДДС.