На 8 юли в зала 3 на НДК се проведе отчетно-изборно събрание на Младежи ГЕРБ. Форумът премина под наслов „Успяваме в България”. В него взеха участие  Валентина Петкова, координатор на Младежи ГЕРБ в Ботевград, и членове на общинската младежка структура на партията.
„Пред повече от 1300 делегати от цялата страна бе направен отчет за постигнатото от младежите до момента. За четири години МГЕРБ се превърна в най-успешната организация в България, която може да се похвали с 5 депутати, 10 кметове, 89 общински съветници. Ежегодно организацията провежда зимни и летни университети, Политическа академия, редица инициативи на национално и регионално ниво”, сподели Валентина Петкова.
На събранието присъстваха министър-председателят на Република България Бойко Борисов, вътрешният министър Цветан Цветанов, председателят на НС Цецка Цачева, кметът на София Йорданка Фъндъкова, министри, депутати, координатори на партия ГЕРБ и др.
„Ние сме младо правителство, млада партия и виждате колко много хора заемат отговорни длъжности, заяви премиерът по време на събранието.-Вие сте млади хора, не трябва да имате много кахъри, а и като гледам резултата с бебетата - явно ги нямате, така че продължавайте в тази посока”, допълни той.
„Бойко Борисов препоръча на младежите да общуват повече със своите връстници в интернет форумите и да разясняват с факти какво е направило правителството за доброто на страната. За пример послужиха отличниците на кабинета Цветан Цветанов и Симеон Дянков”, информира координаторът на МГЕРБ – Ботевград.
Отчетно-изборното събрание преизбра за председател на Националния изпълнителен съвет /НИС/ на МГЕРБ Моника Панайотова. Делегатите гласуваха и промени в НИС. На мястото на Калин Захариев и Живко Тодоров влизат Николай Николов от МГЕРБ – Враца и Силвие Ахмед от МГЕРБ – Кърджали. По време на събранието бяха гласувани и промени в Правилника за организацията и дейността на МГЕРБ.