От футболния съюз потвърдиха Дондарини за съдия на Литекс-Левски

БФС прецака Левски, след като преди броени минути Изпълкомът потвърди, че италианецът Паоло Дондарини ще свири утрешния мач между Литекс и Левски за купата на България.

На днешната сбирка в сградата на БФС е присъствал Георги Марков, който от името на Левски е изложил мотивите за смяна на арбитъра. От БФС обаче са преценили, че мотивите на "сините" не са убедителни и са потвърдили назначението на италианеца. Представител на Литекс не е присъствал.

Непосредствено след заседанието финансовият директор на "сините" Константин Баджеков заяви, че довечера в 18 часа ще има среща на Надзорния съвет на ПФК Левски, след която клубът ще обяви окончателната си позиция по въпроса.

От БФС разкриха, че на 4 март са получили писма от Левски и Литекс с молба да бъдат ангажирани чужди арбитри. Първоначално са били потърсени датската и белгийската федерации, откъдето са получени откази, тъй като за датата 12 март нямат свободни съдии. След това е потърсена италианската федерация откъдето два дни по-късно, на 6 март, е получено потвърждение за това, че Паоло Дондарини е свободният съдия, който може да бъде изпратен за мача Литекс – Левски. 

От футболният съюз на Апенините са уведомили БФС, че Дондарини не е наказан, а последният мач, който е ръководил, е Копенхаген - Атлетико (0:2) от турнира за купата на УЕФА, който се игра на 5 декември.

Назначение за втората среща между Литекс и Левски пък получи австриецът Гералд Лехнер. Както е известно, двата отбора ще играят и в събота, само че в мач от 18-ия кръг на "А" група на стадион "Георги Аспарухов" в София.