Черно море няма да има представителен тим в Националната баскетболна лига за мъже от новия сезон.         Новината съобщава вестник "24 часа" за варненския регион.

Със заглавие: "Край на елитния баскетбол във Варна", в репортажа се казва, че в един от най-успешните отбори в историята на мъжкия ни баскетбол не намират изход от тежката финансова криза.         Тя затисна "моряците" още през изминалия сезон, който те едва завършиха. Срокът за подаване на документи за участие в Националната баскетболна лига за сезон 2012/2013 е до 15 юли.         Варненци обаче нямат възможност да гарантират, че ще са подсигурени финансово за първенството. Те не могат да покажат депозит, а без него няма да има кой да им разреши да се пуснат в елита.


      Така след 43 години неизменно присъствие в спортния живот на България, Черно море е на път да загине. "Моряците" имат спечелени през годините три титли и три купи на България.   От прочутата варненска школа са произлезли едни от най-големите имена в родния баскетбол: Христо Борисов, Георги Глушков, Тодор Стойков, Иван Друмев, близнаците Деян и Калоян Иванови, Божидар Аврамов.


  
      На всички желаещи да играят другаде от есента, ръководството ще издаде бележки, че са свободни.