Повече от две години концесионерът на язовир “Мали лаг” не е плащал таксите си на общината, стана ясно на днешното извънредно заседание на общинския съвет.  Това е и причината кметът да поиска прекратяване на договора за концесия, който е за 15 години.
Язовирът бе отдаден на концесия през декември 2002 година на фирма  “Лагуна 2001” с управител Михаил Чапанов.  През годините настъпиха промени в дяловете на собствениците на “Лагуна”. През 2009 г. Георги Йотов е продал собствените си 51% от фирмата на Веселин Димитров Вутов.
По време на обсъждането в общинския съвет Цветан Цолов  от РЗС предложи да се даде отсрочка от 20 дни на концесионера и ако той не се издължи на общината, на следващата редовна сесия да се гласува прекратяване на договора му. Мотивът на Цолов бе, че концесионерът е спечелил проект с европейско финансиране за 1 600 000 лева за развитие на рибарството и спортния риболов.
Кметът Георги Георгиев постави под съмнение този проект, тъй като  общината като собственик на язовира би трябвало да бъде поне уведомена.  Освен това той посочи, че през 2009 година отново е  искал  прекратяване на концесията заради натрупан дълг от 17 000 лева. Тогава концесионерът помолил за отсрочка и кметът оттеглил искането си. Концесионерът обаче платил само три вноски и от 2010 година отново спрял да плаща. Така се натрупала сумата от 31 110 лева.
Цветан Цолов оттегли предложението си, но при гласуването бе против прекратяването на договора за концесия. Всички останали съветници гласуваха “за”.