От "РЕИ Холдинг", съдружник на Община Пловдив в "Увеселителен парк Тракия", искат да изградят "Пловдивския Дисниленд", научихме от Plovdiv24.bg.

Представители на фирмата вече са се срещнали с кмета Иван Тотев и са заявили своите инвестиционни намерения за 140-те дка до Гребната база.

Тотев беше категоричен, че Общината няма да позволи върху декарите, вляво от пътя след парк "Розариум", да се строят евентуално молове или жилищни комплекси, а ще подкрепи само проекти, свързани с дейности за обществено ползване като например изграждането на спортни площадки, тенискортове, зоологическа градина, увеселителен парк, тъй като земята има статут на защитена територия.

Сагата с Дисниленд-а на Гребната база датира още отпреди години. По времето на кметуването на Иван Чомаков с решение на ОбС Община Пловдив влиза в смесеното дружество "Увеселителен парк Тракия", като апортира въпросните 140 дка земя и взема 25% от дяловете на фирмата. Задължението на съдружниците от "РЕИ Холдинг" е било да изградят увеселителен парк на мястото, което обаче и досега не е станало.

"Нямам обяснение поради каква причина е нямало никаква комуникация между представителите на фирмата и предишното управление на града в лицето на Славчо Атанасов. Сега обаче "РЕИ Холдинг" искат да изпълнят своите задължения по договора и ако това се случи, Пловдив ще има едно изключително място за отдих", коментира Тотев.

Той уточни, че всички действия на инвеститорите ще бъдат съгласувани с Община Пловдив и след представяне на проектите може да се организира и обществено обсъждане, за да се чуе и мнението на пловдивчани.