Родителите на убито на пътя момче застанаха днес пред Съдебната палата в София с черно платно с надпис "На 27.07.2008 г. полицаи убиха сина ни! МВР и прокуратура прикриват факти и доказателства!".

Пред Novini.bg бащата на загиналия 20-годишен Димитър - Тодор Димитров разказа: "Загубихме сина си на тази дата, в една катастрофа, в която имат пряко участие полицейски служители. Затова прокуратурата и МВР водят разследването така, че да се вмени вина на сина ни. Цели се да изтече давността, да не може да се направи преследване на извършителите. Сезирали сме абсолютно всички инстанции и получаваме едни такива многозначителни отговори".

Майката на загиналия Светла Димитрова разказва, че катастрофата е станала на неосветено място. По думите й, синът й е блъснат от полицаите малко преди Кресна. Жената твърди, че след инцидента от Благоевград до Сандански полицаите превозват лекар, който извършва аутопсията на момчето, без да има необходимите правомощия. "Имаме показанията на санитаря, който е пътувал в същата кола. Сутринта детето ми беше предадено измито - следи измити, сложено беше в чувал. В такъв момент човек де да можеше да мисли, но...", казва жената. По думите на Светла Димитрова, делото се протака и въпросите около него вместо да се изясняват, стават повече.

"Целта е да остане версията за престъплението "по непредпазливост", което противоречи на фактите", каза още майката на загиналото момче.

Това е поредният протест на Светла и Павел Димитрови, след като през май отново бяха пред Съдебната палата в София, а преди това няколко пъти изразиха позицията си и в Благоевград. Последното решение на почерненото семейство е да подаде жалба и в съда в Страсбург.