Кристиян Григоров от Етрополе е сляп по рождение и страда от рядко заболяване на костите, заради което претърпява няколко операции и е прикован в инвалидна количка. Въпреки това, 13-годишното момче стана символ на висок дух и оптимизъм, помагащи му да разгърне невероятния си музикален талант. Впечатляващи са неговият интелект и богата обща култура, далеч надхвърлящи детската възраст.
Момчето спечели сърцата на цяла България с участието си в „Шоуто на Слави” в края на миналата година.
В момента Кристиян не ходи на училище, защото му предстоят няколко операции за изправяне на костите на краката. Той се явява като индивидуален ученик на изпити за седми клас в СОУ „Христо Ясенов” в Етрополе. Всичките му оценки за първия срок са отлични, а учителите са изумени от многобройните му познания извън задължителния учебен материал. Момчето обяснява, че това се дължи на книгите, които взима и чете на брайловата азбука от библиотеката за незрящи в София. Особен интерес проявява към биографиите на световноизвестни учени и писатели. От художествената литература предпочита приключенските романи. Сред любимите му автори са Жул Верн и Рафаело Сабатини.
Вдъхновен от тях, в момента сам се е заел да пише юношески роман, чието действие се развива в Индийския океан. Заглавието на книгата е „Хог и неговата банда”, разгърната в три части по десет глави. Това ще бъде второ авторско произведение на Кристиян след първия му литературен опит „Книга на моя живот”. Творбата има автобиографичен характер и части от нея Слави Трифонов прочете в ефир по време на шоуто.
Да пее с Ку ку бенд бе най-голямата мечта на незрящото момче. Изпълнението му на песента на Диана експрес „Блус за двама” разплака присъстващите в залата и зрителите пред телевизионния екран. Родителите на Кристиян споделят, че след това участие хора от цяла България са се обадили с поздравления и с протегната ръка за помощ.
През есента е поканен да участва в международен певчески конкурс за деца с увреждания в гр. Девин под патронажа на Българската национална телевизия. Новата страст на Кристиян е модерният в момента бийт бокс.
На женския празник 8 март момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика и треньорките им Мариела Пашалиева и Адриана Дунавска бяха на гости в Етрополе на незрящия Кристиян Григоров от Етрополе и неговото семейство.
Момичетата заявиха, че ако спечелят медал на предстоящата олимпиада, ще го посветят на него. Те бяха подготвили и подарък – музикална уредба с микрофон и 1000 лева. Гостите не скриха възхищението си от родителите на Кристиян, които въпреки трудностите го отглеждат в семейна среда с нежни грижи и любов. Всеотдайна към брат си, когото обожава, е и 17-годишната му сестра Бетина.