Лекарите от болницата в Сливен се борят за живота на 50-годишна жена, изпила голямо количество селскостопански препарат. Пациентката е докарана от близките си в нощта срещу 20 юли. Приета е в реанимация, с оток на белите дробове и е в кома. Поставена е на апаратно дишане. Специалистите от отделението съобщиха, че състоянието й е критично.

Според лекарите в болницата, количеството на погълнатата отрова е голямо и става въпрос за едно от най- тежките отравяния- фосфоорганично. ако жената беше докарана малко по- късно, случая щеше да има фатален край, коментираха още доктори.

От полицията уточниха, че пострадалата е от сливенското с. Селиминово. Същата нощ в дома й избухнал семеен скандал. Силно разстроена, тя решила да сложи край на живота си. Сама надигнала бутилката с нуреле - инсектицид, с който двамата с мъжа й обработвали прасковената си градина. Какви са причините за скандала, ще изяснява образуваното досъдебно производство. Жената, направила опит сама да сложи край на живота си, е майка на пет деца - уточниха от кметството. До обяд на 20 юли тя все още бе в кома, а опасността за живота й не бе отминала.

В реанимацията на областната болница е приет и 22-годишен младеж от гр.Раднево, Старозагорско. Той е докаран, след като изпил голямо количество алкохол и отрова за мишки. Пострадалият не могъл да даде обяснения защо е посегнал към токсичния препарат. Това вероятно се е случило, след като изпаднал в алкохолно опиянение до безпаметност. Този вид отрова предизвиква хемолиза - разрушаване на кръвните клетки. За щастие, погълнатото количество не е било голяма и пациентът се възстановява, състоянието му е стабилизирано - казаха от болницата.