Медиите в Сараево приканват местния клуб да сезира УЕФА за обидните плакати, издигнати от феновете на "сините" в четвъртък

 
Войната между феновете на ФК Сараево и Левски става все по-ожесточена. Босненците нямат търпение да дойде реванша в четвъртък, за да мъстят на "сините" ултраси. Причината за негодуванието на "Ордите на злото" е скандален транспарант, който беше издигнат в Сектор "Б" по време на първия мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа, игран на стадион "Георги Аспарухов" и спечелен от селекцията на Илиан Илиев с 1:0.

"Ратко Младич и Аркан ви е*аха! Сега наред сме ние!", обърнаха се феновете на Левски към гостите от Сараево, с което ги ядосаха още повече. Скандалът се разраства и нищо чудно въпросният транспарант да донесе наказание на клуба от "Герена".

Медиите в Босна с Херцеговина отразяват случилото се и дори нападат "сините": "Примитивните им фенове за пореден път демонстрираха, че човешката глупост няма граници"

"Конкретно, една група от идиотски "фенове" на българския тим вдигнаха плакат. По принцип ние не трябва да се съмняваме, че провокацията ще предизвика буря от негодувание сред феновете на Сараево, както и у всички нормални хора, независимо кого аплодират", пише sportsport.ba.

"ФК Сараево спешно трябва да изпрати жалба в УЕФА", твърди още изданието, призовавайки ръководството на съперника на Левски да натопи българския клуб заради случилото се на "Герена".