Зачестиха оплакванията, че напоследък в Ботевград се усеща остра, неприятна миризма, която не идва от сметището. В събота градът отново бе обгазен. Гражданите се опасяват, че някоя от местните производствени фирми изпуска вредни емисии в атмосферата. Един от заподозрените източници на тази миризма е клонът на Биовет в Ботевград. Неговият управител обаче опроверга това предположение.
„Ние произвеждаме хранителни добавки и ензимни продукти, които в изсушен вид се използват за различни промишлености, включително за хранителната и за селското стопанство, като хранителни добавки за подрастващи животни. В този смисъл ние използваме растителни суровини, като царевичен екстракт, различни видове брашно, пшенични трици, различни минерални соли. Не използваме органични разтворители, както в химическите процеси. 
Инсталациите се хигиенизират по стандартни процедури, които също не са придружени с изпускане на миризми. Използваме дезинфектанти, одобрени за хранителната промишленост”, обясни Валентин Лосев. Той обобщи, че дейността на Биовет не застрашава здравето на жителите на града.
Управителят на фирмата добави, че в Ботевград периодично се прави измерване от лаборатория за химични анализи към завода в Пещера и до момента не са установени вредни емисии в атмосферата.
„Няколко пъти се случи в съседството на фирмата да горят гуми и други пластмаси. Може би по тази причина обгазяването се свърза с нашето производство. Ако отново усетите остра, задушлива миризма в града, елате на място, за да проверите дали тя идва от площадката на Биовет!”, каза в заключение Валентин Лосев.