За учебната 2012/2013 година ПМГ „Акад. проф. д-р. Асен Златаров” обяви прием на ученици в три паралелки след завършен VII клас: природоматематически профил – Информационни технологии с интензивно изучаване на английски език; природоматематически профил -  Информационни технологии  с интензивно изучаване на испански език; чуждоезиков профил – Немски език.
И трите паралелки са запълнени на 100% , след като приключи срокът за записване на класираните ученици. Броят на приетите ученици във всяка от тях е 26. Това съобщи Даниела Колева, директор на ПМГ "Акад.проф.д-р Асен Златаров".
Реалезиран е и приемът в профилираната паралелка с интензивно изучаване на математика и английски език след завършен четвърти клас.   
В ПГТМ “Христо Ботев” също са попълнени местата в двете паралелките с прием след VII клас  - “Бизнесадминистрация” и “Компютърна техника и технологии”. Изпълнен е и предвиденият план-прием по документи в паралелките след завършен осми клас -„Автотранспортна техника” и „Газова техника”. През новата учебна година в училището ще функционира една паралелка с вечерна форма на обучение - „Технология на машиностроенето”. Това съобщи  Добрин Христов - директор на ПГТМ “Христо Ботев”.