Литекс победи Левски с 4:3 след изпълнение на дузпи и се класира за полуфиналите на турнира за Купата на България. Ловчанлии ще се присъединят към отборите на Ботев, Калиакра и Черно море във финалната четворка на турнира. Решителни пропуски при дузпите за „сините" направиха Жеан Карлош и Сърмов. Бразилецът можеше да прати Левски напред, но при петата дузпа нервите му не издържаха и той би в аут. В последствие Венков се разписа за домакините, докато шутът на Сърмов бе отразен виртуозно от вратаря на Литекс Тодоров.

Като цяло Литекс бе отборът, който търсеше победата и имаше предимство през по-голямата част от мача. Ловчанлии създадоха повече положения за гол, като в редовното време Петков спаси на два пъти 100-процентови попадения във вратата си.

След като не си отбелязаха гол през редовното време и продълженията двубоят трябваше да се реши след изпълнение на дузпи. Срещата на стадиона в Ловеч бе изключително напрегната, като през второто полувреме и продълженията Литекс имаше превъзходство. Въпреки това до гол не се стигна. Като цяло Левски бе по-активният отбор единствено в началните минути, когато Боримиров изтърва най-добрата възможност за шампионите. В същото време Сандриньо пропусна за Литекс в 21-ата минута. През втората част домакините имаха няколко положения за гол. Том, Генчев и Нифлор на два пъти изтърваха пред Петков, като в последната минута на редовното време стражът на Левски спаси сигурен гол след  удар с глава на френския нападател на Литекс. В задължителните продължения отново домакините нападаха повече, но това не донесе нищо.

Наставникът на шампионите Станимир Стоилов заложи на бразилско нападателно трио - Жоазиньо, Зе Соареш и Жеан Карлош. В средата на терена Боримиров започна титуляр вместо Миро Иванов. За Литекс на пейката остана нападателят Зоран Янкович, като в неговото отсъствие атаката бе водена само от Нифлор.

Началните минути на срещата бяха устремни, като още в първата минута френският нападател на домакините Нифлор стреля с глава. Само 120 секунди по-късно Жеан Карлош изведе Боримиров сам срещу вратаря на Литекс Тодоров. За съжаление на феновете на шампионите ударът на Боримиров бе отразен. В следващите игрови епизоди Левски продължи да има леко предимство. Капитанът на Боримиров отправи удар с глава в аут, а малко по-късно шут от фаул на Жоазиноьо мина покрай гредата. 21-ата минута Георги Петков спаси Левски. Стражът отрази удар на Сандриньо, като това беше най-чистото положение за Литекс до този момент.

В минутите след Литекс имаше инициативата, но опасности пред Петков не бяха сътворени с изключение на един удар в 36-ата минута Ивелин Попов, който бе отразен от вратаря на Левски. До края на първата част до нови опасности не се стигна.

Стартът на второто полувреме бе обещаващ за Литекс. Още в 47-ата минута Том се оказа в добра позиция, но бе блокиран. Секунди по-късно домакините поискаха дузпа за падане на Том, но Дондарини даде знак играта да продължи. Това вбеси домакините и скамейката скочи.

Териториалното предмиство на ловчанлии продължи и в следващите минути. В 70-ата Попов намери Генчев, но кълбото рикошира в защитник и излезе в корнер. Две минути по-късно Том стреля успоредно на голлинията на Петков, но не се намери нападател, който да засече топката.  13 минути преди края на двубоя късметът спаси „сините". Тогава след удар с глава на Нифлор, кълбото мина на сантиметри от дясната греда на Петков.  Натискът на Литекс продължи и в заключителните минути на редовното време, като удар на Емо Ангелов с мъка бе блокиран от защитник на гостите. През второто полувреме Левски стигна да положение чак в 86-ата минута, когато удар с глава на Кръстовчев излезе в аут. В даденото от съдияна продължение Георги Петков отново спаси Левски след удар с глава на Нифлор.

В продълженията до чисти положения и така двубоят трябваше да бъде решен с дузпи, при които играчите на Миодраг Йешич показаха по-здрави нерви.

ЛИТЕКС - ЛЕВСКИ 4:3 (СЛЕД ДУЗПИ, 0:0 В РЕДОВНОТО ВРЕМЕ И ПРОДЪЛЖЕНИЯТА) 

ПРИ ДУЗПИТЕ:

НИФЛОР (Литекс) - вкарва 1:0
ПЕТКОВ (Левски) - пропуска, спасена
ГЕНЧЕВ (Литекс) - вкарва 2:0
ТОМАШИЧ (Левски) - вкарва 2:1
КАМБОН (Литекс) - пропуска, греда
КРЪСТОВЧЕВ (Левски) - 2:2
АНГЕЛОВ (Литекс) - пропуска, аут
М.ИВАНОВ (Левски) - 3:2
ЯНКОВИЧ (Литекс) - 3:3
ЖЕАН КАРЛОШ (Левски) - пропуска, аут
ВЕНКОВ (Литекс) - 4:3
СЪРМОВ (Левски) - пропуска, спасена

ЛИТЕКС: Тодоров, Камбон, Венков, Генчев, Том (104-Янкович), Сандриньо, Манолев, Нифлор, Николов, Дуду (57-Ем.Ангелов), Попов (72-Цветанов)
Треньор: Йешич

ЛЕВСКИ: Петков, Миланов, Томашич, Рабех, Минев, Тасевски (84-Балтанов), Боримиров (65-М.Иванов), Сърмов, Карлош, Жоазиньо (76-Кръстовчев), Зе Соареш 

Треньор: Стоилов

Съдия: Дондарини

Жълти картони: Генчев; Сърмов, Карлош, Томашич, Балтанов