Третото поредно издание на „Мото рок събор” - яз. Бебреш започва от 18 часа тази вечер. По традиция събитието ще бъде открито с водосвет за здраве на всички участници, който ще бъде отслужен от местните свещеници Панайот, Страхил и Димитър. Първите двама са почитатели на моторите и членуват в мото клуб "Небесните сили" - Ботевград.

В програмата са включени състезания и конкурси за: „Най-шумен мотор”, „Атрактивно ядене на кренвирш от мотор”, „Мис мокра фланелка” (най-голям бюст) и много други. За доброто настроение на феновете ще се трудят бандите Eastern Gate (Сърбия), Конкурент, No smoking и Four Play Gang.

От www.mobilni-kuhni.com ще се грижат за добрия апетит на любителите на високите скорости върху две колела. Кухнята ще предложи голямо разнообразие от салати, топли супи и скара. Официалната напитка на събора е бира „Каменица”
Организаторите са подсигурили 600 места под 30 големи чадъра, които ще бъдат в услуга на всички гости и участници в събора.

За първи път събитието ще продължи три дни, до неделя - 29 юли. Предните две издания (2010/11) са били еднодневни. Очаква се над 2 000 човека да се включат в тазгодишната проява. През 2010 г. събитието посетиха около 200 рокери и фенове, а през миналата година техният брой бе 1000, съобщи Димитър Христов, координатор на Мото рок събор 2012.

Организатор на събитието е мото клуб „Небесните сили”- Ботевград. Спонсори са „REGETEX”, „ГИД метал”, Кабелна телевизия „Ботевград”, ресторант „КАПРИЗ” и www.mobilni-kuhni.com.