В края на тази седмица ще бъде даден стартът на Национален мото събор 2018. Събитието ще се проведе от 22 до 24 юни на поляната под крепостта „Боженишки Урвич“ в село Боженица. То се организира от Мото клуб „Небесните сили” - Ботевград, а съорганизатор е Община Ботевград. Тя подпомага провеждането на събора със сумата от 5 000 лв., заложени в бюджета за тази година. За жителите на общината няма да се изисква заплащането на входна такса. Те ще трябва да удостоверят местожителството си с документ, поясниха организаторите пред наш репортер. 


По време на концерта в събота – 23 юни, ще се проведе томбола (с входните билети) с много награди, като голямата е 1000 лв.


За доброто настроение на всички присъстващи ще се погрижат групите: Krossfire – най-проспериращата млада рок група в България, Madicine Band (от Сърбия) – по желание на миналогодишните участници на събора, Конкурент – любимата група на „Небесните сили“ MC и Deep Zone Project – новото мото-музикално попълнение.


Има възможност посетителите на мото събора да се възползват от услугите, предлагани в Общинска почивна база „Урвич“, но местата са ограничени. За останалите гости ще има оформен голям палатков лагер с грил, бар и безплатен Wi-Fi.


Националният мото събор се провежда за девета поредна година.