Два от отборите, изпратили писмено заявление до СТК за участие в единната „Б" група за сезон 2012/13, няма да започнат новaта кампания в професионалния футбол. Съставът на Бдин (Видин) не получи лиценз, докато от Спортист (Своге) изпратиха официално писмо до директора на Първенства и турнири при БФС Антон Попов, че се отказват от участие заради финансови проблеми и затруднения.

Изпълкомът на БФС ще вземе решение как да процедира оттук-насетне със състава на единната „Б" група, като въпросът ще бъде обсъден на следващото заседание във вторник, 31 юли. След предишни Изпълкоми президентът на БФС Борислав Михайлов нееднократно е заявявал, че форматът на единната „Б" група е гласуван и взет като решение, но поради дълбоката финансова криза не се знае колко отбора ще имат възможност да започнат шампионата.

Всичките 16 клуба, които участваха в тегленето на жребия за новия сезон в „Б" група, са подали писмена декларация за включването в шампионата. Затова и предвид новосъздалата се ситуация, както и нестабилното финансово положение на голяма част от клубовете, на 31 юли БФС ще запознае със случая Изпълкома, за да се намери възможно най-доброто решение за формата на „Б" група за сезон 2012/13.
Отдел „Връзки с обществеността и медии"