„В неделя рано сутринта се събудих от неприятна миризма. Миналата събота градът също беше обгазен. Прави ми впечатление, че това се случва по-често в почивните дни. В неделя проверихме концентрацията на обгазяване в различни точки на града. Проведохме разговори с ръководствата на три фирми - "ЕПИК Електроник Асембли”, „Булсан” и „Биовет”. Тези предприятия продължават да са в обсега на нашето наблюдение. Вниманието ни се прехвърля и върху по-малките фирми, които използват пластмаси в производството си”, каза пред наш репортер кметът Георги Георгиев. Той съобщи, че този понеделник общината е изпратила писмо до Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите, в което иска „съдействие за обследване на цялостния процес по обгазяване в Ботевград”. Целта е установяване на причинителя.
„Лично на мен ми се иска източникът на задушливата миризма да бъде открит и да му бъдат наложени най-строги санкции. Общината ще направи всичко възможно това да се случи в най-скоро време”, заяви Георги Георгиев. 
Репортажът на TV7, в който се казва, че „общината плаща на лица от временната заетост да палят боклуците на старото сметище, тъй като парите за новото регионално депо са свършили и сега държавата трябва да осигури средства за довършването на обекта”, кметът коментира така: „Имам усещането, че основната задача на някои журналисти е да създадат проблем, за да си направят интересно предаване. Ако ги интересува истината, да дойдат и да ме попитат. Но да се говорят подобни глупости е недопустимо. Работите по изграждане на новото регионално депо продължават и в момента. Неотдавна казах пред местните медии и пак ще повторя, че то ще бъде пуснато в експлоатация предсрочно – през октомври тази година.”.