Времето утре ще бъде предимно слънчево, около и след обяд с развитие на купеста облачност. В следобедните часове и през нощта срещу петък над Западна и Централна България, с изключение на районите около Дунав, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. В Източна България ще духа слаб, по морския бряг до умерен североизточен вятър. Дневните температури ще се понижат с още 2-3° и максималните ще бъдат между 30 и 35°, в София 29-30°. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Христо Христов. 
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с до умерен североизточен вятър. Максимални температури между 31 и 33°. Температура на морската вода 27°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.
Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в следобедните часове и през нощта срещу петък над Рило-Родопската област и западните и централни райони на Стара планина ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Максимална температура на 1200 метра около 24°, на 2000 метра около 17°.
До края на седмицата от северозапад в страната ще прониква по-хладен въздух и температурите от ден в ден ще са с по 2-3 градуса по-ниски. В неделя максималните ще бъдат между 24° и 29°. В петък над Югозападна България, по-късно и над Централна ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще има валежи и гръмотевици. Над северозападните и източните райони от страната ще е предимно слънчево. В събота отново в много райони, главно в Централна и Източна България и Рило-родопския масив ще има краткотрайни валежи. В неделя само на места в планините от Югозападна България и източните райони ще превали. Вятърът ще е слаб, в Дунавската равнина - до умерен, от северозапад.