От тази учебна година ОУ „Васил Левски” става спортно училище. Ръководството на учебното заведение обявява прием за спортни паралелки IV, V, VI, и VII клас през учебната 2012 – 2013 година за следните видове спорт: баскетбол, футбол, плуване, акробатика, бойни изкуства, тенис на маса и тенис на корт, лека атлетика, борба.
При записване се подават: заявление по образец, копие от акт за раждане, документ за завършен клас или етап на образование (удостоверение или ученическа книжка) с общ успех не по-нисък от Добър 4,00 и оценка по физическо възпитание и спорт - Отличен 6,00.
Документи се приемат в канцеларията на училището от 9 до 17 часа. Крайният срок за записване е 14 септември 2012 година.

Радостната новина, че ОУ „Васил Левски” е получило разрешение да обяви прием за спортни паралелки, бе публикувана днес в профила на учебното заведение във Фейсбук. Публикацията е озаглавена „Ново начало за нашето училище!”. В нея се казва: „Отминаха поредните Олимпийски игри. Въпреки разочарованието от представянето на България в Лондон, положено е ново начало за атакуване на върховете в елитния спорт. А за да се стигне до върха, пътят е дълъг. Но си заслужава - видяхме го и през изминалото лято, когато светът беше ОЛИМПИАДА. В радостта на призьорите от всички страни, в сълзите на нашите най-добри спортисти - Станка Златева, момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика, великолепните ни момчета от националния отбор по волейбол и много, много други спортисти, покорили спортните върхове, но все пак недостигнали до почетната стълбичка.
Но спортът е много повече от резултати и шоу! Истинските спортисти са честни, толерантни, хора с високи морално-волеви качества! Всичко това започва да се гради много, много преди да се стигне до победата.
Нашето училище – училището с най-прекрасната учебна база не само в Ботевград, а и в Софийска област, има шанс да стане център за подготовка точно на такива личности!”.