Мъж е починал след удар в главата при скандал в Бургас, съобщиха от ОДМВР в Бургас. Вчера около 21.30 ч. в района на Държавно предприятие "Съобщително строителство и възстановяване", в близост до Военно поделение – кв. "Лозово", е открит труп на мъж.

Служители от сектор "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас и Второ Районно управление "Полиция" - Бургас са установили, че това е 49-годишният И.М. от Сливен. При извършената аутопсия в Катедра "Съдебна медицина" - Бургас и проведените допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия и следствени действия е установено, че смъртта на И.М. е настъпила вследствие на мозъчен кръвоизлив в резултат на нанесен удар в областта на главата. Като извършител на деянието е привлечен 42-годишният С.Д. от Сливен, колега на И.М., който след първоначалното полицейско задържане, е приведен в Окръжния следствен арест с Постановление на Окръжния прокурор.

По първоначални данни С.Д., след употреба на алкохол с И.М. се засегнал след като бил напсуван и ударил колегата си в областта на главата с юмрук. След падането на И.М. на земята 42-годишният сливенчанин се опитал да му окаже първа помощ и съобщил за инцидента на тел. 112. Изчакал идването на полицейските служители и признал пред тях, че не целял смъртта на И.М. При тестването на С.Д. с дрегер за употреба на алкохол апаратът отчел 1,2 промила. От И.М. е взета трупна кръв за анализ. Работата по случая продължава.