Бившият кмет на ловешкото село Дерманци блъсна на пешеходна пътека униформена служителка на съдебната охрана в Плевен. Жертвата Нели Маринова, на 30 г. била пометена рано сутринта на регулираното със светофар кръстовище непосредствено до местоработата й, съобщава Стандарт.

Охранителка е блъсната от автомобила „Пежо” на заплеснатия шофьор, който я влачил по асфалта близо 20 м. По настилката останаха следи от кръвта й. Маринова бе прегледана на скенер в университетската болница в Плевен. Оттам уточниха, че засега не са открити сериозни травми. Възможно е тя да се отърве само с охлузвания по лицето, разбита уста и шок от преживяното.

Виновният Стойко Стойков, на 30 г. навлязъл на кръстовището на зелено, но пропуснал да даде предимство на дамата. Това разказаха колеги на Маринова, които станали безпомощни свидетели на инцидента. Според тях шофьорът търсил място за паркиране и затова си отклонил вниманието. Стойков се оправдал, че сутрешното слънце го заслепило. До миналите местни избори той бе управник на Дерманци. Стойко Стойков, издигнат от Комунистическата партия на България, бе най-младия кмет на Ловешка област. Той седнал в кметския стол на 25 г.