Мистериозна болест, напомняща на „чумата на ХХ век" СПИН вече плъзнала в Азия. Вирусът е стигнал и в САЩ, което означава нова криза в здравеопазването, твърди "Ню Ингланд джърнълс ъв медисин".

Заболелите нямат никакъв имунитет срещу бактерии и други микроби. Подобно на СПИН, непознатата до скоро болест унищожава напълно имунната система. Добрата новина е, че поне до момента не е доказано, че можеш да се заразиш от нея.

Учените я определят като съвсем нова форма на придобита имунна недостатъчност. Тя, за разлика от СПИН, не може да се предаде на бебето, ако майката е болна по време на бременността.

Сара Браун от щатския институт по алергии и заразни болести твърди, че новият бич на човечеството се среща само при възрастни, но не се предава чрез вирус. Повечето болни са от Тайланд и Тайван. Първият регистриран случай е от 2004 г.

Новината за страшната болест изглежда твърде подозрителна. Преди месец света заговори за излекуван от СПИН мъж. Докато аплодирахме оцелелия „Пациент от Берлин", изведнъж човечеството се оказа издебнато от нов кандидат-убиец!

За мнозина това е достатъчен аргумент да повярват в Световната конспирация срещу здравето и че някой зъл гений инвестира в създаването на щамове-убийци. Целта на мистификацията е да се редуцира световното население, което не може да бъде изхранено.