Стилиян Петров отново е в болница, от която се оказа, че всъщност не е бил въобще изписван, научи "Всеки ден". Капитанът на националния отбор и "Астън Вила" не е прекъсвал лечението си в клиниката в Лондон, където се опитва да победи острата левкемия, с която бе диагностициран в края на месец март.

Новините, че сърцатият полузащитник е на път да се оправи от левкемията и дори вече е в състояние на ремисия, за жалост се оказаха неверни.

Представителят на благотворителна фондация за борба с левкимията д-р Алистър Кембъл подлъга цяла България и милиони фонове на Стилиян по света в неделя вечерта.

Оказа се, че медикът е получил неточна информация, за което поднесе своите извинения.

"Моля за прошка.Получил съм грешна информация относно Стилиян Петров. Лечението му върви добре, но той все още не е в състояние на ремисия", написа Кембъл в своя профил в социалната мрежа "Туитър".

Неточна се оказа и новината, че Петров е изписан от лондонската клиника и в момента е в дома си в Бирмингам, очаквайки втората порция химиотерапии в близките седмици. „Стеили няма да бъде изписан до пълното му оздравяване. Професор Линч, лекуващият го лекар, му позволи да напусне болницата само на рождения му ден на 5 юли.Това стана по молба на "Астън Вила", където изненадаха капитана си със специално тържество.След него Стилиян моментално се е върнал в клиниката, където е и в момента", разкриха пред "Всеки ден" близки до национала футболисти.

Абсолютно невъзможно е Стилиян Петрое да се върне е България, преди да приключи лечението му, отсякъл е проф. Дейвид Линч. Светилото в борбата срещу левкемията категорично е забранил на българина дори и да си помисля да пътува на този етап от лечението.

Заради тежкото медикаментозно лечение в момента имунната му система е отслабнала и дълги преходи не са препоръчителни.