На свое редовно заседание управителният съвет на БФБ прие предложения от НБЛ жени календар. Според него първенството при жените ще започне на 13 октомври.

Жребият за първенството ще бъде теглен в четвъртък в 12:30 ч. в залата на V етаж на МФВС. УС утвърди и членството на БК Хасково в лигата. Бяха направени промени и в състава на НБЛ - мъже. Управата утвърди участието на БК Берое в елита. УС прие принципно и  участие на националния отбор за мъже до 20-годишна възраст в
НБЛ-мъже като десети отбор.

На 3-ти септември в 11 ч. в София комисия в състав президентът на БФБ Георги Глушков, членът на УС Иван Джиджев и треньорската комисия да определи начина за определянето на състава, статута и финансирането на НО до 20 г.

Шампионатът ще започне на 20 октомври със система от три кръга разменено гостуване с краен срок за втори период за картотекиране по Наредбата за НБЛ мъже преди първия мач от третия кръг за разменено гостуване.

По точка 2 от Дневния ред УС утвърди Наредбата за ДП за подрастващи за сезон 2012/2013г. със запазване на принципа за определяне на възрастовите групи съгласно възрастовите групи на ФИБА Европа. Раздели "Система за провеждане" и "Календар" ще бъдат определени след подаването на заявките за участие. Заявки за участие ще се приемат до 14 септември.

За всички срещи от ДП за подрастващи, включително и междуобластното първенство, БК домакин е длъжен да осигури лицензиран секретарски апарат. Във връзка с това решение

Съдийската комисия е готова да обучи и лицензира секретарски апарат във всяко населено място. УС утвърди и Наредбата на ДП за А група за сезон 2012/2013 година. Приет бе и отчетът на Съдийската комисия. УС утвърди и предложението на СК хонорарът на дежурните представители на БФБ на срещите от НБЛ жени да е 80% от хонорара на реферите на срещата.