Най-голямата търговска верига „Кауфланд"и лидерът при безалкохолните "Кока-Кола ХБК" са на път да преустановят отношенията си заради неразбирателство за доставните цени на продуктите.  “Раздор между гиганти” – така се нарича статията по този пово,д публикувана във вестник „Капитал Daily”
„Продуктите на безалкохолния гигант от седмица вече изцяло или частично липсват в мрежата на ритейл веригата, а причината е, че двете страни имат конфликт относно доставните цени по търговския договор и не могат да постигнат съгласие. Според повечето източници на вестника двете компании все още са в период на преговори, които обаче вървят към крах и "развод" между "Кауфланд - България" и "Кока–Кола ХБК". Има обаче и информации, че краят на съвместния бизнес се е случил още миналата седмица.

Тъй като търговските отношения между двете страни са поверителни, представителите им засега отказват коментари за същността на проблема. Не е ясно дали компанията за производство на безалкохолни напитки е пожелала да завиши цените си, или пък става дума за натиск от страна на търговеца за по-ниски цени. Според представители на конкурентни вериги по-вероятно е причината да е втората, тъй като търговските договори между страните обикновено се подновяват в края или в началото на годината - тогава най-често доставчиците имат право по договор да коригират и цените си, докато в случая става дума за средата на периода. От друга страна обаче, "Кока-Кола ХБК" е пазарен лидер и е възможно тя да е била инициатор на корекция в цените, използвайки силната си позиция.
 Трета версия лансира представител на търговията на дребно: "Кока-Кола ХБК" от месеци протестира, че "Кауфланд" продава под препоръчителните й цени. А това от своя страна обтяга отношенията на производителя с всички останали вериги”- посочва вестник” Капитал Daily”