Кметът на общината Георги Георгиев е изпратил днес писмо до шефа на ботевградското полицейско управление Христо Христов. В него той изразява  тревогата си, „че почти на цялата територия на града органите на отдел КАТ не предприемат никакви конкретни мерки по отношение спазване Закона за движение по пътищата в населено място”.
  „При направена проверка от служители в общинска администрация Ботевград на 28.08.2012 год. бе констатирано , че  на територията на община Ботевград не се спазват поставените знаци за паркиране и спиране на МПС, което създава реални затруднения на движещите се МПС по пътищата в община Ботевград , а така също се затруднява предвижването на пешеходци – граждани, възрастни хора и деца.
   Пример за това са направените констатации от нашите служители на 28.08.2012 год. за нарушения на въпросните знаци  по бул. „Цар Освободител”, ул.”Славейков”, ул.”Ал.Стамболийски”, ул.”Божко Божилов”, ул.”Цар Иван Шишман”, ул.”Стара планина”, ул.”Витоша”, ул.”Ал.Батенберг”,  ул.”Свобода”, ул.”17 ноември” ,ул.”Севаст Огнян „ и др.
Всичко това доказва , че отправените многобройни жалби от граждани живущи на територията на града са напълно основателни” – се казва в писмото.
 „ Считам, че след запознаване с текста на това сигнално писмо за кратки срокове ще създадете организация в отдел КАТ към повереното Ви РУП и ще бъдат отстранени нередностите, спазвайки Закона за движение по пътищата на територията на община Ботевград.
  Задължително да се обърне внимание за паркирането по тротоарите , при което се унищожава изградената инфраструктура и се затруднява движението на пешеходците” – подчертава Георги Георгиев.
След 10 дни в общината ще бъде създадена комисия, която да извърши проверка за предприетите мерки.
„Ако не се постигне желания резултат, ще бъда принуден да издам специална заповед и ще търся съдействие от ръководството на Областната дирекция на МВР” – завършва писмото на Георги Георгиев до началника на полицията Христо Христов.