Като летен дъжд в топлите жеги  приех новината и поканата на един от най-добрите композитори на Сърбия Раде Радивоевич да изпея негова песен на Пиринфолк!


Не че целият ми албум "Сянка на мъж" не е създаден предимно от сръбски музиканти, описвайки живота ми на кръст, но Раде е композитор на едни от най-големите хитове, изпети от най-добрите им поп и фолк певци. Написал е много музика за филми, театър. Шеф е години наред на забавна редакция на националната телевизия. Композитор с добре класирана песен, представяйки я на самата Евровизия, много пъти жури, безброй награди и т.н. Позната съм по хваленето, но това е факт!
Аз за първи път записвам и пея със сръбската духова музика, успях и да адаптирам архаичния текст, като измислих подобен! Студиото, в което записвах /изпитвам особени чувства, когато спомена думата модерно студио ха-ха-а/ е собственост на бившият певец и перкусионист на Горан Брегович - Оги Радивоевич, ще бъде представен и като специален гост в авторската вечер на фестивала.
За мене усещането да съм музикално свободна, пеейки нещо по-различно и поканена, беше много приятно, може би за първи път така се чувствам след войната. Белград не ме е забравил, а поводът, че съм сред фамилията музиканти отново, отвя носталгията и лошите спомени.
Музиката е чудо божие! Надявам се, че балканското хоро, което ще изпея на Пирин Фолк ще обедини емоциите ми и ще ме поведе нанякъде, не само мен, а и хората, които го чуят!
"Ех, да ми е" се казва песента, с нейната малка мераклийска история! Пожелаваме й успех! ...

Надявам се, че моите съграждани и българските ми фенове ще гласуват за мен и песента "Ех, да ми е" на 8 септември към 21:00 ч., когато ще се излъчи конкурса по телевизията.
Гласуването ще става с SMS по време на новините.
Гласува се още и в интернет на сайта на Пирин Фолк
www.pirinfolk.com.
Източник: www.vilirai.com