Под това заглавие редица електронни медии отразиха представянето на нашата съгражданка Виолета Цолова – Вили Рай на последното издание на Пирин фолк в град Сандански.


Ето и част от каченото в сайта България без граници:
„Слънчев Сандански приюти артисти, творци, изпълнители, млади и още по-млади таланти от четири държави - България, Сърбия, Македония и Камерун, за да разтърсят сцената и журито на 23-тото издание на Международния фестивал „Пирин Фолк” Сандански на 5 и 6 септември”.
Утвърдилата се любимка на публиката в Сандански Вили Рай отстъпи само с една точка първото място в конкурса за песен. С атрактивната си песен „Който обич няма”, в която рапира чернокожият изпълнител Анди, спечели и 3-то място на публиката. Българската певица. с дългогодишна кариера в Сърбия и участие в Евровизия, бе отличена със 7 отличия, между които бе и наградата на Радио „Веселина“.
В двете конкурсни вечери Сандански се превърна в център на балканската музика, а организаторите и кмета на община Сандански – Андон Тотев си пожелаха за следващото XXIV – то издание също толкова добри песни и изпълнители, много настроение и още повече успехи за популярния и обичан фестивал „Пирин Фолк”.”


Представител на Етрополската секция на botevgrad.com се срещна с Вили Рай, която беше любезна да сподели своите впечатления от фестивала и някои подробности около представянето на нашата група.
Казвам „нашата група”, защото нейното изпълнение в Сандански е в съучастие на рапъра от Камерун Анди, вокал и танцьори от ФА „Балканска младост”.
На Вили Рай това е петото й представяне на Пирин фолк. И докато в предишните четири участия е била състезател, то в тазгодишното издание се представи със свой рецитал. И се превърна в звездата на фестивала.
Композитор на нейната песен „Който обич няма”  е Максим Горанов, а текстът е на Надежда Захариева. Нова композиция с умелото преплитане на рапър, вокал и български народни танци. След „Македанско оро”, това е третото съвместно излизане на Вили Рай на сцената с участието на танцьори.
Само да вметна, че „Македонско оро” е вече хит в Пиринския  край на България. Това е е най-търсена и  най-изълняваната песен.
А песента „Който обич няма”  е част от 23-те композиции от България, Сърбия, Македония и Камерун , които си оспорваха престижното представяне на фестивала.
„С тази композиция, сподели изпълнителката, искаме да накараме  хората да усетят културата на Етрополе, на Етрополския край и на България: от текста до етрополската ни носия и умелото съчетаване на различни жанрови изпълнения.”
И още: „Посланието ни е най-вече към младите изпълнители, тези от публиката и пред телевизионните екрани.”
„Който обич няма,
който обич няма на Земята,
нищо той си няма…” – се казва в песента.    
Фестивалът се предаваше пряко от Канал 1 „Свят”, както и от телевизии от Македония, Сърбия и Камерун.
С тази композиция Вили Рай се яви и на гала-концерта.
Заради престижното си участие, тя е удостоена с честа  да бъде представена пред многобройната публика с творчески портрет, който също е предаван пряко от посочените телевизии.
Наградите, с които Вили Рай и останалите участници в композицията се завърнаха от Сандански:
- Втора награда на журито. 
- Първа награда за интерпретация.
- Трета награда на публиката.
- Първа награда на радио „Веселина”.
- Награда за текста на Надежда Захариева.
- Награда за аранжимента на песента на Максим Горанов.
- Поздравителен адрес и награда от кмета на Община Етрополе инж. Богомил Георгиев.
Накрая на нашия разговор Вили Рай отправи своите сърдечни благодарности към танцовия състав, вокалистките Деси и Невена от „Ретротон”, кмета инж. Богомил Георгиев и към жителите на град Етрополе за подкрепата.
А ние й честитим многобройните награди с пожелание за нови творчески успехи! 
Записа: Христо Христов