С изпълнение на младежкия духов оркестър започна вчера тържеството за годишнината от Съединението на Княжество България и Източна Румелия..
При идигане на националния трикольор присъстваха заместник-кметът Росица Христова, председателят на Общинския съвет Христо Андреев, Стефан Борисов – директор на РИОСВ София област, граждани.
Пред паметника на  загиналите във войните етрополци цветя бяха положени от кмета на Общината инж. Богомил Георгиев и председателя на Общинския съвет Христо Андреев, от политическа партия ГЕРБ, Общинския съвет на БСП и групата съветници на БСП в местния парламент, от етрополските училища СОУ “Христо Ясенов” и ОУ “Христо Ботев”, от ОУ “Георги Бенковски” в Малки Искър, Алианс “Български командоси”, Историческия музей, НЧ “Тодор Пеев 1871”, Клуба на пенсионерите, Организацията на инвалидите, Движение “Русофили”, РПК Етрополе и от отделни граждани.
Слово за годишнината от Съединението произнесе Росица Христова- заместник-кмет на Общината.
Празникът продължи до късния след обед с невероятното изпълнение на ФА “Балканска младост” с ръководител Калинка Пушкарова, който се завърна преди няколко дни като победител на фестивала в Полша.
Борис Солтарийски доста време след това беше сред публиката с невероятното си изпълнение.