Преди час завършиха тържествата, посветени на Съединението на Княжество България с Източна Румелия.


С тържествен ритуал по вдигане на Националния трибагреник под звуците на Химна на РБългария, изпълнен от духовия оркестър, беше дадено началото на  днешните тържества по повод 129-та годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.
Паметникът на падналите във войните етрополци беше отрупан с венци и букети от цветя от името на: кмета на община Етрополе  инж. Богомил Георгиев и председателя на Общински съвет Христо Андреев; ПП ГЕРБ; групата на общинските съветници от БСП; РК ,,Традиция’’-гр. Етрополе; Исторически музей-гр. Етрополе; НЧ ,,Тодор Пеев-1871’’; РПК-гр. Етрополе; Общински съвет на офицерите и сержантите от резерва и запаса; ,,Елаците-мед’’АД; ,,Геотехмин’’ООД; ОУ ,,Христо Ботев’’-гр. Етрополе; СОУ ,,Христо Ясенов’’; Български антифашистки съюз; Демократичен съюз на жените; Организация на инвалидите, Движение Русофили, Дружество на диабетиците-Етрополе и граждани.


 В словото си кметът инж.Богомил Георгиев припомни героичното начинание на тогавашните българи, които преди 129 години, против волята на Великите сили, извършиха Съединението на Княжество България с Източна Румелия и поставиха началото на една обединена България.
Две момичета от детския отдел на Регионален клуб „Традиция” изпълниха незабравимото стихотворение на Патриарха на българската литература Иван Вазов „Новото гробище над Сливница”.
Честит празник!