Със слово на кмета на Правец Румен Гунински започна възпоменателното честване на 101-годишнина от рождението на Тодор Живков в Правец.
Каквото и да се говори за него, както и да се оценява управлението на Тодор Живков, за правчани той ще си остане техният съгражданин, който е роден и е оставил на Правец много.
Това беше основният лайтмотив в словото на кмета.
За честването бяха дошли Жени Живкова, членове на семейството на Тодор Живков, председателката на Областния съвет на БСП Маргарита Петкова. Бившият министър на правосъдието Младен Червеняков беше единственият политик, дошъл на тържеството. Десетки съграждани на Живков също бяха дошли да почетат 101-та годишнина от рождението му.
След изказването на директорката на музея Татяна Борисова, паметникът на Тодор Живков беше отрупан с цветя.
Между тях беше и букетът от името на Общинския съвет на БСП в Етрополе.
След официалната церемония пред паметника, имаше посещение на къщата-музей на Тодор Живков, в който са изложени  непоказвани до сега предмети от фонд “13 века България.
Тук Георги Христов – Гец подари, поставен  в рамка, портрет на Тодор Живков. Преди това Жени Живкова беше сложила свой автограф върху “гърба” на портрета.
За днес от 16:00 часа се предвижда в Историческия музей да бъде показан документалният филм на режисьора Светослав Овчаров „Човека и народа”.