Убийството на 45-годишната българка в Сърбия може би е било поръчано от друг, смятат близките й, пише "24 часа".

С Албена се чухме 30 минути преди да я убият. Молех я за съдействие за един проект, който имам. Търсих я, защото е кума на Васил Василев-Зуека, а аз искам да направя телевизионно предаване като училище за кучета", каза Олег Главшин, брат на Албена Скачева, която бе застреляна в понеделник по обяд в Белград от сръбския си любовник.

Според местни медии Албена чакала 40-годишния Рацо Лазаревич в кафене близо до стадиона на "Обилич" в Белград, но след като той не дошъл, тя си тръгнала и се качила в джипа си. Тогава той изненадващо влязъл при нея. Последвал скандал, при което той я прострелял в главата и се опитал да се самоубие. Жената издъхнала, преди да дойдат лекарите. Имала огнестрелна рана, а куршумът бил излязъл. Лазаревич, който също се прострелял в главата, е настанен в реанимацията на местната болница в тежко състояние с опасност за живота. Предполага се, че убийството може да е заради ревност, информира още "24 часа".

Роднини на Албена потвърдиха пред "24 часа", че Рацо й е бил любовник, но за кратко. По думите им той бил пропаднал наркоман. Албена имала проблеми с бизнеса, който развивала в България, Сърбия и Черна гора, но близките й са сигурни, че за престъплението има личен мотив и то е поръчано на Рацо.