Полицаят, който застреля 25-годишно момиче пред дискотека, остава в ареста.

По време на заседанието на съда стана ясно, че служителят на МВР е отправял заплахи и към друга жена – през 2009 година.

Прокуратурата представи справка от отдел "Вътрешна сигурност" на МВР и преписка на Районната прокуратура в Ловеч от 2009 г., за идентичния случай. Тогава обвиняемият Иво Маринов е имал отношения с момиче от Плевен, което е подало жалбата, защото е получило реални заплахи за убийство и обезобразяване със сярна киселина.

Тъй като заплахите са отправени в Плевен, преписката от Ловеч е препратена в Районна Прокуратура в Плевен.

Престои да се установи какво е било постановено, заяви говорителят на Окръжна прокуратура в Ловеч Валентин Вълков, предаде БТВ.

Друг мотив на обвинението за исканата мярка „постоянен арест” са свидетелските показания на Александър Колев, който е бил с Ивелина по време на убийството.

Пред разследващите той заявил, че след като разстрелял Ивелина, обвиняемият насочил пистолет към него и направил опит да произведе изстрел, но такъв не е последвал поради засечка или празен пълнител.

Пред съда Иво Маринов заяви, че съжалява за случилото се.

„Има други неща, които в хода на следствието ще се изяснят. Какво съм направил, как съм се прибрал е записано на телефон "112". Съжалявам", каза Маринов.

Близките на убитата Ивелина обвиниха полицията, че е подценила подадените от нея сигнали срещу Маринов, който я преследвал. От районното управление в града обаче отричат.