Вчера служител-поддръжка към военно поделение сигнализирал в районното управление, че от трасе в местността Стубеля, в землището на с. Бойковец, е извършена кражба на телефонен кабел, собственост на Министерство на отбраната.
Обаждащият се обяснил, че от няколко дни са били налице проблеми с комуникацията преди нейното тотално прекъсване.
Служителите на реда незабавно предприели оперативно-издирвателни действия и заградили района. В резултат на бързата им реакция на метри от местопроизшествието униформените задържали тримата извършители: 50- годишният Н.Н., синът му Г.П. /27г./ от Ябланица и 25- годишният М.К. от с. Реселец, общ. Червен бряг. Те били заловени при поредния им набег с около 12 метра телефонен кабел, който току що били изкопали и подготвили за изнасяне.
При огледа на местопроизшествието било установено, че престъпното трио е извършвало кражбите като първо  прокопавали канали по трасето, след това прекъсвали телефонния кабел и го товарели на паркиран наблизо лек автомобил, който и в този момент чакал на пътя. По този начин при двата си поредни удара крадците изкопали близо 30 метра и отнели телефонен кабел с обща дължина 44 метра.
Справка в полицейските регистри сочи, че по-младите мъже са с множество криминалистически регистрации, 27- годишният е осъждан за кражби.
Авторите на кражбата са задържани с полицейска мярка за 24 часа. По случая в РУП- Етрополе е образувано досъдебно производство.