Тази година веригата Училища ЕВРОПА® навършва 20 години. Гражданите на Ботевград и общината също могат да се възползват от нашия натрупан дългогодишен опит и множеството постигнати успехи през годините.
Както винаги, и тази година ще обучаваме курсисти от всякакви възрасти. 
-Предлагаме целогодишно обучение за ученици от началния и средния курс на обучение по учебни програми, съобразени с нивото и възрастта на учениците. Миналата учебна година сме обучили повече от 200 ученици в база Ботевград и в учебен кабинет Правец.
-Провеждаме също и вечерни интензивни курсове за студенти и работещи, като отстъпката за студенти е 50% от редовната такса за обучение. 
-От месец октомври ще започне сформирането на нови групи за обучение по програмата „АЗ МОГА ПОВЕЧЕ” към Агенция по заетостта. От започването на тази програма до сега при нас са се обучили повече от 100 курсисти.
-И тази година продължаваме традицията на безплатно обучение за родителите на наши курсисти, както и редица отстъпки за членове от семейството. 
-Всички курсисти, успешно завършили Училища ЕВРОПА®, получават сертификат съгласно Общата европейска езикова рамка.
-Училища ЕВРОПА® са оторизиран център за подготовка, а от миналата учебна година и оторизиран ИЗПИТЕН ЦЕНТЪР на University of Cambridge ESOL Examinations. Миналата година от база Ботевград на тези изпити се явиха 28 кандидати и те ще получат международните си сертификати на официална церемония в София следващия месец. Едно пояснение: Тъй като училището е изпитен център от затворен тип, за да се яви даден ученик на международен изпит в нашата база, той трябва да бъде наш курсист, тоест трябва да бъде подготвен също в нашата база.
Учебната година започва на 1-ви октомври. През целия месец септември ви очакаме в офиса си на пл.”Саранск” №5 (с/у часовниковата кула) или на тел. 0723/66 459 за повече информация относно записването.
Колективът на Училища ЕВРОПА® - Ботевград пожелава успешна учебна година на всички учители и ученици от общината!