Кубрат Пулев записа своята 17-а поредна победа на професионалния ринг, след като тази вечер в Хамбург записа успех с нокаут срещу 202-сантиметровия руснак Александър Устинов. По този начин Кобрата защити двете си титли – Интерконтиненталната и Европейската. Освен това победат осигури първа позиция в ранглистата на Международната боксова федерация, което гарантира мач с шампиона Владимир Кличко през лятото на 2013 година.

Българинът започна добре мача с два леви прави удара, като руснакът отговори с няколко десни крошета. 25 секунди преди края на първия рунд нашият представител се отчете със страхотен десен прав и разклати съперника си. Малко след старта на втората част Кобрата заби два десни юмрука в лицето на съперника си и дори успя да пролее кръв. В последните 45 секунди българинът се отличи и с няколко десни удара, попаднали в целта.

В третия рунд Пулев отново беше много по-активен и записаха няколко нови точно удара. Минута преди края Устинов също се отчете с хубаво дясно кроше и малко разклати българина. В четвъртата част Кубрат започна с прекрасен десен прав и разкърви дясната ноздра на съперника си. В последните 30 секунди Кобрата успя да зашие и няколко леви прави в лицето на Устинов, за да затвърди своята доминация.

Петият рунд започна с опасно дясно кроше на руснака, но българинът отговори с добър ляв, а 27 секунди преди края на Пулев се отчете и с точен десен удар. Шестата част тръгна с леви прави на Кубрат, но като цяло тази част бе най-равностойна в мача.

В седмия рунд  Устинов почна да атакува малко по-рисковано и успя да запише един много опасен десен удар, но в последните секунди Пулев успя да се отличи със силна серия. В осмата част руснакът отново нанесе тежък десен удар, но за щастие Кубрат не попадна в трудно положение. До края българинът се съвзе и не позволи повече крошета.

В деветия рунд Кобрата започна с десен прав и до края не изпусна инициативата и съумя 15 секунди преди сирената да забие хубаво дясно кроше в лицето на Устинов. В десетата част Пулев продължи да бъде далеч по-свежия боксьор и отново съумя да се отчете с няколко хубави удари.

В 11-ия рунд Кобрата най-накрая сложи точка на спора и успя да забие леви крошета в съперника си който изпадна в нокдаун и съдията прекрати мача. Интересен факт, е че това поражение е първо в кариерата на Устинов, който до момента имаше цели 27 поредни победи.