Георги Калинков-Калинката, който преди време беше полицай в Благоевград, пребил жестоко 16-годишно момиче в градската градина, съобщава вестник “Струма”. Девойката е настанена в болница с пукната челюст.

Неравностойната схватка между 100-килограмовото бившо ченге и крехката девойка станала в събота в 21:00 часа, когато градината била пълна с хора. Ванеса Евгениева Викторова, която е десетокласничка в местната Математическа гимназия, е в болница с пукната челюст, мозъчно сътресение в бъбречни увреждания.

Ванеса била заедно с дъщерята на побойника Надя Калинкова, която е на 14 години, а причина за нападението е именно, че Ванеса и Надя са харесвали едно и също момче.

Името на Георги Калинков-Калинката е забърквано в не един скандал. Преди известно време той беше пребит от младежи пред дискотека в Благоевград. Мъжът бе съден и за убийството на Ангел Димитров-Чората. През 2008 година Калинков и четирима негови колеги получиха общо 82 години затвор за умишлено убийство, а по-късно наказанието им беше значително намалено. През 2011 година съдът ги оправда. Припомняме, че основната загадка беше дали Чората е починал заради полицейско насилие, или в основата на смъртта му стоят наркотици и болно сърце.