От днес в ОУ „Н.Й.Вапцаров” ще се изучава „Религия” като свободно избираем предмет /СИП/. Занятията ще посещават 20 ученици от втори „в” клас. Ръководител на СИП „Религия” е Галя Божкова, която е учителка по история и е завършила курс в Богословския факултет за преподаватели по религия.
Програмата на СИП „Религия” в ОУ „Н.Й.Вапцаров” е одобрена от Регионалния инспекторат по образование. Това съобщи директорът на учебното заведение Евгения Иванова. 
„Въвеждането на свободно избираем предмет „Религия” в училището е по желание на учениците и техните родители. Някои от темите, с които предстои да се запознаем, са: „Живеем заедно”, „Приятелство”, „Поведение в храма”, „Как да побеждаваме лошото” и други. Ще имаме и представителни изяви по повод големи християнски празници, сподели пред наш репортер Галя Божкова. –Чрез религията децата се възпитават на християнски добродетели, които се покриват с общочовешките ценности”, допълни тя.
Занятията по СИП „Религиа” започнаха от днес. Гост на учениците бе отец Борис от Зелинския манастир „Рождество на Пресвета Богородица”.