Ако Бойко Борисов наистина иска в ПЕС да чуят какво казва той - че ще ги бие, аз ще предам тези негови думи, каза пред журналисти в Първенец лидерът на БСП и председател на ПЕС Сергей Станишев.
Той допълни, че може да предаде тези думи на седем европейски президента и министър-председатели, които се събират преди Европейския съвет в Брюксел. По повод предстоящите избори Станишев разказа и последния виц, който е чул: "В самолет, но не този на Авиоотряд 28, пътували Борисов, президентът на САЩ – Обама, президентът на Руската федерация - Путин. Самолетът получава техническа повреда, а парашутът е един. Тримата решават, че най-справедливо е да гласуват кой да скочи с парашута. Сред като отворили бюлетините и ги преброили, се оказало, че с парашута ще трябва да скочи Борисов. Той скача, на борда остават руският и американският президенти. Тогава Обама казва – уж бяхме трима, а Борисов ни бие с 14 гласа". 
Станишев прибави към този виц и изявлението, че такова е виждането на ГЕРБ за изборите. Точно по тази причина той като лидер на БСП и президент на европейските социалисти екслузивно ще работи за гарантиране на свободни избори у нас догодина, защото на тази власт доверие не може да се има - за това че те работят за честни избори. Според Станишев въпросът е принципен и означава - има ли в България демокрация и право да сменяме властта, ако не ни харесва.
"Ще направя всичко необходимо всеки българин да има гаранции да пусне гласа си и той да бъде преброен честно", добави Станишев. Той коментира още и това, че в интернет пространството вече има доказателство за причините за изтегляне на компанията RWE от България. Информацията е публична и може да се прочете.