Дълбоко пазената тайна, че има висше образование, и то не какво да е, а като ветеринарен лекар, разкри по Нова тв фолкпевицата Малина. Родителите ми са ветеринарни лекари, бившият ми съпруг също беше ветеринарен лекар. Родителите ми вярваха, че аз ще продължа семейната традиция, разказа Малина.

Фактът обаче е, че въпреки че се е дипломирала, не е работила нито един ден по професията си, защото започнала с фолка. Само веднъж й се наложило да лекува тежко болен кон и го излекувала. Малина твърди, че няма нито една песен, от която да се срамува. "Песните ми са прекрасни, харесвам ги всичките," каза тя.

От известно време тя не обичала да пътува със самолет след злополука на варненското летище. "Започнахме да кацаме и зад мен една жена постоянно повтаряше на детето си: "Виж, мами, вече кацнахме!" Идеше ми да се обърка и да й кажа, че такива неща не се говорят, преди да сме на земята. И наистина, приземихме се, но самолетът продължи да се носи по пистата с голяма скорост. Виждах ограниченията - 150, 100, 50, а ние направо още летяхме.

Накрая излязохме от пистата, пилотът извъртя самолета и се ударихме странично в насипите в края. За щастие нямаше сериозно пострадали, но първата ми работа като се посвестих, беше да се обърна към оная жена и да я направя на нищо,"спомня си певицата.