Днес продуцентска компания "Глобъл Филмс" пусна официално становище по повод спирането на снимките на сериала "7 часа разлика". 

Текстът е публикуван без съкращения:


По повод публикациите, за прекратяване на снимките на сериала „Седем часа разлика" и последвалия медиен интерес, продуцентска компания „Глобал филмс" официално заявява следното:

Налага се да преустановим снимачния процес на сериала, чийто ко-продуценти сме, въпреки искреното ни нежелание да прибегнем до това крайно решение. За да продължим работа е необходимо другият ко-продуцент - bTV Media Group - да изпълнява стриктно основното си задължение по договора, а именно да извършва плащанията за продукцията в определените от договора срокове. Голямото желание на Магърдич Халваджиян и целия екип е „Седем часа разлика" да продължи да радва почитателите си и след приключване на третия сезон (и част от четвъртия), чиито епизоди вече са заснети.

„Този сериал е наша рожба! Създадохме го заедно с прекрасните сценаристи Любен Дилов и Милена Фучеджиева. Отидохме с идеята в bTV. Реализирахме един успешен продукт, с който се гордеем. Тъжно ни е, че ще приключим с него по този начин, но за да продължим аз лично и екипа ми да работим, се нуждаем от финансово обезпечаване. Жалко е също, че великолепните актьори, които имат огромна заслуга за успеха на „Седем часа разлика" и които се превърнаха в любимци на зрителите също са потърпевши в тази ситуация. Лично аз поканих Ваня Цветкова и тя се завърна в България, за да стане част от нашия сериал. Всички ние сме емоционално обвързани с това, което заедно създадохме", казва в изявлението Магърдич Халваджиян.

От „Глобал филмс" заявяват, че все още са готови да възобновят снимачния процес, стига bTV Media Group да гарантира финансовото обезпечаване на продукцията, както предвижда договора.