Ако някой види тоалетката на Десислава Добрева, ще разбере защо певицата изглежда толкова добре. На пръв поглед шкафът е като кухненски. Вътре има зехтин, лайка, орехи - това са малка част от продуктите, с които певицата прави маски на косата и тялото си.

Да, Деси разбира за ползата от продукти от природата едва 10-годишна. Тогава тъкмо излиза филмът "Да умреш млад", в който играе Джулия Робъртс. Героинята й Хилари О'Нийл се грижи за мъж, болен от рак, а когато има време за себе си, тя обикновено си прави маска от майонеза за здрава и лъскава коса.

"Щом звезда като нея си слага майонеза, значи може и ние", казва певицата на по-голямата си сестра. Пробват един път и между другото остават много доволни.

Това обаче е само началото. Експериментите продължават с обелки от лук. Люспите се варят за около 10-15 минути. С оцветената вода Добрева изплаква косата си, преди да тръгне за училище. Тогава е в 7-и клас и обяснява на съучениците си как за минути е постигнала яркожълто-оранжевия си цвят. Ефект, какъвто и много съвременни бои не могат да постигнат от първия път. Освен всичко лукът съдържа изключително активни съединения на сярата, които лесно се усвояват от организма. От него косата расте по-бързо. Това певицата е пробвала само веднъж. Сега си изсветлява кичурите с отвара от лайка, с която полива косата си.

Един ден сестра й отива до магазина, за да купи сивка - онова нещо, с което навремето всички баба боядисваха белите си коси. Вместо това взема синка, което оцветява в синьо. Изпробва го на Деси, която по това време има руса коса и просто иска да си я матира. Резултатът е, че в 10-и клас певицата се появява в училище със зелена коса. За да е съпричастна към това, по-късно сестра й изпробва, но този път върху себе си онова зелено лекарство "Гранофорин", което отдавна е спряно от производство. "Тя беше истинска фурия, забъркваше смеси от мед, лимон, водка и жълтък."

Обелките от узрелите орехи, на които сезонът им е точно сега, в семейството на Деси не се хвърлят. Обикновено тя ги вари. Водата се оцветява в катраненочерно, но всъщност боядисва косата в кестеняво. "Точно както когато човек чисти орехи, пръстите му стават черни." Тази отвара е полезна срещу накъсване и косопад.

Да яде луковици, преди да излезе на сцената, за хубав глас, я съветват наши оперни певци. Пробва това във времето, когато пее с Александра Раева в "Ку-ку бенд". На едно турне се разболява и почти загубва гласа си. Тогава си поръчва салата, в която няма други зеленчуци освен лук.

Почти веднага възвръща гласа си и същата вечер излиза да пее на сцената със Слави Трифонов "Назад, назад, моме Калино". Още на припева очите на Слави се насълзяват. Другият изпитан трик за хубав глас, който Деси знае, е малка зелена лютива чушка, която съдържа много витамин C.

Това лято Добрева също ходи на турне. Пак с част от бившите си колеги, които сега са в редиците на "Комиците". По време на лятната обиколка с най-смешните актьори тя разкрива на балета им - момичетата от "Екстрийм", как поддържа къдриците си. Оттогава всички започват да си правят маски за коса с арганово масло. Когато певицата им казва, че с какаово масло тенът става шоколадов, всички притичват до най-близката аптека, за да си го купят.

Иначе арганово масло Деси ползва от година, след като ражда дъщеря си Алина по-миналия юли. "По време на бременността косата спира да пада. След като се роди бебето, тя наистина оредява през първите 1-2 месеца, но това е нормално", обяснява певицата. В този период тя подстригва косата си до раменете. Оттогава на всеки 10 дни с тампон тя нанася арганово масло по дължината на косъма. Освен това същия продукт слага и на лицето си - обикновено вечер преди лягане, когато се освобождават свободните радикали.

"Специалисти ми казаха, че се нарича храна за косата или течно злато. Освен в козметиката, може да се използва и в кухнята. Полезно е за сърце, тонус и помага за имунитет. Извлича се много трудно - от 80 кг ядки от дърво арган се получава само литър масло. Това го прави и скъпо. Вече има и изкуствени гори с насаждения", разказва Добрева.

В онзи шкаф с биопродуктите има едно шише със зехтин, към което тя най-често посяга. Чула, че ако всяка вечер се маже с растителната мазнина през бременността, няма да има стрии. Тя спазва стриктно рецептата. И наистина сега няма такива белези.

"Освен това кожата става много приятна и мека на допир. През зимата действа дори загряващо и има преспиващ ефект вечер след баня.", пише 24 часа.