Тази сутрин в сградата на бившето ДНА бе открита трудова борса. Инициативата е на Агенцията по заетостта и Дирекция „Бюро по труда” – Ботевград. В борсата участват 17 работодатели от Ботевград и Правец, които предлагат общо 40 работни места. Най-много – 17, е обявила правешката фирма „Булпласт”, чиято дейност е свързана с производство на пластмаси. Фирма „Янк”, чието производство е съсредоточено в Ботевград, наема шивачки. „Виза трейд” търси работници за дърводобивната промишленост. Сред работодателите е фирма „Тренд Валдер”, която наема работна ръка за ЕПИК.
Още преди обявения час за откриване на борсата, пред сградата на ДНА се изви опашка от хора от различни възрастови групи и с различно образование, които търсят възможност за заетост. По-младите и образовани се надяват да си намерят работа в администрация.
Трудовата борса ще продължи до 11.30 часа. Резултатите от нея ще бъдат отчетени в края на месеца. Тогава ще стане ясно колко лица ще бъдат наети на работа, съобщи Сашка Кирилова, началник отдел "Посреднически услуги" към Бюрото по труда.
Основната цел на инициативата е осъществяване на контакти и обмяна на информация между лицата, търсещи работа, и работодатели от нашия регион, като по този начин ще се улесни трудовата реализация на безработните хора, от една страна, и директния подбор на кадри от работодателите, от друга.