„За пореден път ще кажа, че всичко, което притежава моето семейство и е закупил кметът Георги Георгиев, е декларирано най-малко пет пъти там, където законът ме задължава да го направя. Около мен и моето семейство няма нищо нередно, няма престъпни действия. Нищо не сме закупили пряко от общината. Това, което сме закупили и в бъдеще предстои да закупим, ако е необходимо на нашето семейство, ще го направим по законите, които в нашата Република са равни за всички. „Къде пише, че кметът и неговото семейство нямат право да закупуват нещо от физически лица?”, това каза за новините на телевизия „Ботевград” кметът Георгиев по повод данните, изнесени от Движението на Меглена Кунева. Той обяви, че многократно прокуратурата е извършвала проверки на имотното състояние на неговото семейство, но злоупотреби не са били констатирани. Георги Георгиев съобщи, че през проверка на НАП е преминал и синът му Даниел Георгиев, който е депутат от ГЕРБ, но нередности няма. Той обяви още, че преди месец и половина Специализирано звено за борба с организираната престъпност е извършило проверка на заместник кметовете на общината във връзка със сигнали за злоупотреби с обществени поръчки, но нарушения също не са били установени.

На днешния брифинг с медиите Георги Георгиев заяви: „От Движението на Меглена Кунева говорят за източване на общината. За източване може да се говори само, ако общината е продала имот за 5 лева, а след това той бил препродаден за 505 лева. Преценка на физическото лице е на каква цена ще препродаде имота. По-важно е, че общината не е допуснала нарушения в процедурите за продажба, утвърдени от Общинския съвет и общинската наредба.
Сто процента съм сигурен, че партията на г-жа Кунева няма да спечели изборите в Ботевград, защото тя тръгва по неправилен път. Вместо да се занимава с кмета и неговото семейство, г-жа Кунева да каже какво е направила за България. Но сигурно не може да изреди много неща, защото и аз, като се връщам назад във времето, не виждам да е направила много за страната. Връщайки се назад, мога да си спомня само това, че благодарение на нейните подписи се затвориха блокове на АЕЦ Козлодуй.”.